LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucraineni uciși de tiruri rusești în timpul unei deminări în regiunea Herson. Încă 45 de luptători de la Azovstal au revenit în Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucraineni uciși de tiruri rusești în timpul unei deminări în regiunea Herson. Încă 45 de luptători de la Azovstal au revenit în Ucraina

Este a 438-a zi de război la scară largă în Ucraina. Șase ucraineni au fost uciși în timp ce deminau terenul din regiunea Herson. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că încă 45 de luptători ucraineni aflați în captivitate, au revenit acasă.

FOTO Profimedia

UPDATE 07:25 AIEA este extrem de îngrijorată de situaţia de la centrala nucleară Zaporojie

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) este alarmată de situaţia tensionată din jurul centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, situată în apropierea liniei frontului, informează dpa.

Situaţia devine din ce în ce mai imprevizibilă şi potenţial periculoasă la centrala nucleară ocupată de Rusia, a declarat sâmbătă seara directorul general al AIEA, Rafael Grossi.

"Sunt extrem de îngrijorat de riscurile reale de securitate şi securitate nucleară cu care se confruntă centrala. Trebuie să acţionăm acum pentru a preveni ameninţarea unui accident nuclear grav.", a avertizat Grossi într-un raport.

UPDATE 06:00 Mai multe explozii au avut loc în Crimeea

Mai multe explozii au avut loc duminică dimineață în peninsula Crimeea, potrivit presei ruse și ucrainene.

Ucraina ar fi lansat mai multe drone spre peninsulă, apărarea aeriană rusă doborând una dintre acestea deasupra Sevastopolului, relatează news.ro.

UPDATE 02:00 Ucraineni uciși de tiruri rusești în timpul unei deminări în regiunea Herson

Șase ucraineni au fost uciși în timp ce deminau terenul din regiunea Herson. Aceștia au fost „victime ale tirurilor rusești în timp ce efectuau operaţiuni de deminare în regiunea Herson”, precizează serviciile de urgență ale Ucrainei pe Telegram. Alți doi soldați ucraineni și o asistenă au fost răniți. Cei trei sunt internați în spital.

Încă 45 de luptători de la Azovstal au revenit în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că încă 45 de luptători ucraineni aflați în captivitate, au revenit acasă. Aceștia se alătură unui număr de peste 2.000 de persoane eliberate de ucraineni de la începutul invaziei ruse.

“Astăzi, echipa noastră a reuşit să aducă înapoi încă 45 de războinici din captivitatea rusă. 42 de apărători bărbaţi şi 3 apărători femei. Toţi au apărat Azovstal. Din Garda Naţională. 35 de soldaţi şi sergenţi, 10 ofiţeri. Trebuie să ne readucem toţi oamenii din captivitatea rusă! Sunt recunoscător echipei noastre implicate în schimburi. Budanov, Yermak, Usov, Malyuk, Lubinets. Mulţumesc, băieti!”, a spus Zelenski.

UPDATE 21.59 Rusia susține că a doborât o rachetă balistică ucraineană deasupra Crimeei

Un înalt responsabil rus a afirmat sâmbătă că o rachetă balistică ucraineană a fost doborâtă deasupra Peninsulei Crimeea anexate, un eveniment rar într-un moment în care se profilează o viitoare contraofensivă a forţelor ucrainene, informează AFP.

„Forţele de apărare antiaeriene au doborât deasupra republicii Crimeea o rachetă balistică trasă de un sistem ucrainean Grom-2. Nu sunt distrugeri, nici victime", a anunţat pe Telegram şeful instalat de Moscova în Crimeea, Serghei Aksionov. Detalii aici

UPDATE 20.20 Medvedev, amenințări după atentatul împotriva ultranaționalistului Prilepin: „Aceste crime nu vor rămâne nepedepsite”

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a lansat o nouă serie de amenințări după atentatul împotriva scriitorului și politicianului ultranaționalist rus Zahar Prilepin.

Mașina scriitorului și politicianului ultranaționalist rus Zahar Prilepin a fost aruncată în aer în orașul Nijni Novgorod, a relatat sâmbătă, 6 mai, presa locală.

Dmitri Medvedev, i-a trimis o telegramă scriitorului naţionalist care a fost rănit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...